20. 4. 2011

Ostrava!!!

...nejzapávovanější zoo v ČR
Veni byla na výletě v Ostravě...
 Jak se to stalo, dozvíte se níže... a bude to opravdu dlouhé...
Všechno začalo snad již před čtvrt rokem (dobře to asi ne...), když mi rouwi jednoho krásného dne sdělila, že jedeme do Ostravy na návštěvu za Fejsíkem a Nordem (kdo je nezná, měl by tuto politováníhodnou skutečnost napravit... třeba na FFku). Já, která díky lolitě byla asi dvakrát v Brně a jinak svůj ofrilený zadek nezvednu, jsem to přijala jako výzvu.
K velkým přípravám sestávajícím hlavně z "Co si vezmem na sebe?", neb s rouwi kde můžeme chodíme slazené k sobě nebo jako twinchans, si rouwi ještě vymyslela, že vyrobíme klukům hrnečky... Tím vyrobíme myslela, že já na ně nakreslím obrázky...
Tak jsem se snažila... a bylo to těžké...
Chudák Fejsík si není vůbec podobný... teda podle mě... ale může si za to sám, neb nemá nikde žádné použitelné fotky... tak... xD
A za tu creepy upíří knížku u Norda může zase rouwi... já byla jen nástroj... xD


0.3l hrnečky :3
Sotva rouwi vyzvedla hotové hrnečky, už tu byl den D, den odjezdu (jako vždy vše na poslední chvíli). V práci jsem si musela vzít půl dne dovolené, aby jsme se vůbec do té Ostravy dostaly ještě ten den. V jednu hodinu jsem nasedla do Agencíčka a frčela směr Zličín. Rouwi už na mě čekala a rychle jsme prolétly tamní krámky, neb nutně potřebuji světlé sako. Bez úspěchu (a já s pocitem přerostlé velryby) jsme pak mazaly do KFC pro oběd a šup do metra směr hlavák.
Cesta vlakem byla docela nudná... ani ne za hodinu jsem si stihly říct vše, co jsem nutně potřebovaly (asi si příště dáme icq půst aby nám to dýl vydrželo xD). Rouwi pak vytáhla japonštinu a pilně si dělala úkol. Já jí jen koukala přes rameno. Taky jsme dost jedly... četla jsem si knížku a po takto strávených třech hodinách jsme konečně dorazily do naší cílové stanice.
Na nádraží už na nás čekala delegace v podobě Norda a Fejsíka s Wynn. Nord nás zavezl autem k sobě dom, kde jsme s rouwi měly spát a hned jsme se vydaly do hospody. Na druhý pokus jsme si v jedné sedly a to v pravdě jen proto, abych mohla ochutnat ten nejhnusnější nakládaný hermelín, co jsem kdy měla... a ještě jeho dvojitou porci... Po mém druhém nedopitém pivu (vězte, že mi nebylo úplně nejlépe) a po neustálém pokukování na fotbal, který tam pouštěli na telce (oni se prostě hejbali a to vám ten zrak přitáhne i když se na to koukat nechcete... čutálisty já nerad!) se Fejsík s Wynn odebrali domů a my k Nordovi. Tam párty ještě chvíli pokračovala. Dali jsem si borůvkovou kamennou šíšu, dobrou a jemnou, a já pak už musela nutně jít spát. Po nemoci, vydeptaná z práce, špatně vyspaná a po úmorné cestě se prostě bumbat nedá. (i tak jsme šli spát asi ve dvě...)
Nord, rouwi a Fejsík koukají na rybičky...
Poté, co jsme se s rouwi v manželské posteli trochu přes noc přetahovaly o jednu peřinu (to znamená, že jsem měla dycky alespoň jedno koleno venku xD), přišla sobota. Sluníčko svítilo, bylo teplo. Den jako stvořený na výlet. V plánu jsme měli zoo a, jak jsme se pak od Dani dověděli, hradní slavnosti. Vydali jsem se tedy, po ustrojení a snídani, s Nordem přes město do zoo. V trolejbuse jsem si stihla zahrát nooba "jak se tam ten lístek strká" a pomotali jsme se na jakémsi náměstí, kde je asi deset zastávek, co se jmenují stejně... U zoo na nás už díky informačnímu šumu čekali Fejsík s Wynn a tak jsme mohli, hned co jsem nakrmila peněženku z blízkého bankomatu, rovnou dovnitř. Rouwi šikovně koupila studenské lístky za 70 korun.
Zoo mají v Ostravě hezkou, řekla bych, že hezkostí srovnatelnou s tou pražskou, jen o něco menší a útulnější. A rozhodně, co se počtu pávů týče, tu nejzapávovanější zoo v celé České Republice. Tam snad v každém výběhu, ať tam bydlelo původně jakékoliv zvíře, byl páv a producíroval se tam jako starosta. Na plzeňskou zoo ovšem ostravská nemá. 
Chtěla jsem celý výlet fotit ale samozřejmě mi uprostřed dne chcípla baterka, ačkoliv jsem měla za to, že jsem je před odjezdem dobila. Asi ne... -_- Každopádně pár fotek jsem vyfotit stihla. A pak jsem zkoušela nějaké hrůzy telefonem ale ty už nejsou nic moc...
jahodová a pomerančová *_*


S rouwi jsme v zoo hodně mlsaly.  Já osobně jsem mlsná až hrůza a navíc pocházím z rodiny, která v zoo nejdřív míří k exempláři zmrzlináře nebo, v určitých výjimkách, hranolkáře.
Do zoo jsme se šli ale podívat na zvířátka... Viděli jsme jich velkou spoustu. Nejlepší podle mě byly zebry. Byla to nejaktivnější zvířata, co jsem snad kdy v zoo viděla. Nebo minimálně v téhle i když asi jen proto, že vydra někde náhodou spala. Vždyť ony ty zebry dokonce běhaly! A hodně moc běhaly! Vydržela bych u jejich výběhu podstatně delší dobu, než jsme tam zůstali my.
Taky jsem nutně musela vyfotit velmi oblíbené loli zvíře a to koloušky i s maminkou. Bohužel na největší zoom, protože se schovávali až úpně v zadní části výběhu. Není ale divu, že jsou tolik loliable, když jsou tak moc roztomilí.
ňuňu...
Pak jsme ještě viděli krmení hrochů. Mají tam malé hrošátko, pokud se to o tom asi 150 kilovém prckovi dá říct. Chleba hrochům fakt jede a do té jejich obří tlamy se jich vejde několik najednou. A to jejich kroucení ušima je hrozně legrační. Když jsme obešli ještě voliéry, klece a ostrůvky s lemury a různými opičkami, žirafí a medvědí výběh, lamy, velké kočky a taky akvárko s mořskými rybkami, začali jsme být utahaní a hladoví. Mě a rouwi langoš nezasytil, ostaní nejedli nic a tak jsme se pomalu vyloudali ven ze zoo. S rouwi jsme ještě v místním zoo obchůdku nakoupily pohledy a dárečky. Po následné krátké jízdě trolbusem (ankhmorporkská degenerace) jsme se dostali k místu námi zaslíbenému a to čínské restauraci.
propagování Orientconu na FF
Ačkoliv jsme se najedli vskutku rychle, a že jsme toho dostali naloženo hromadu, už bylo asi pět hodin když jsem vycházeli ven z restaurace. Nord se proto rozhodl, ukázat nám jednu ze svých oblíbených hospod a to Bilbovu noru. Tam jsme se unavení a přejedení zhroutili na lavice a já osobně jsem napůl spala, neb všechna moje energie byla spotřebovávána na výrobu té další energie. Nicméně v Noře to bylo moc krásné, všude různé obrázky z Hobita, runy po stěnách, trpaslíci a dokonce tam byl pod stropem i Šmak.
Na hradní slavnosti jsem se tedy nedostali a poté, co nás Wynn, která musela do práce, opustila,  jsme se vydali zpět k Nordovi na nějaké to večerní popíjení. To se velmi povedlo narozdíl od předchozí noci. Zdárně jsme vypili 4 lahve rumu, snědli hromadu brambůrků a sušenek, viděli šílená videa, zaskákali si na ddrku, dali si meruňkovou šíšu,  zahráli si deskovku "Irma na hrad", zkoušeli si, jak správně propagovat FF, zjistili, že loli raper by vypadal dost creepy a probrali všechno další, možné i nemožné. Když se Fejsík asi ve tři hodiny ráno zvedl, že už půjde domů, byla jsem ještě plná energie. Rouwi to ale vzápětí taky zabalila a tak mi ještě Nord ukázal svůj rozestavěný park v Roller coaster tycoon 3 a snažil se mě naučit sbírat vesmírnou lodí barevné cihličky. Ale na to už jsem nějak neměla postřeh a tak jsem se ve čtyři hodiny také odporoučela do postele (ale musela jsem si vzít deku, neb se rouwi úžasně zachumlala do té obří peřiny, co tam byla pro nás obě xD).
 (pozor toto video má creepy klip xD)
V neděli asi v jednu hodinu, jsem se začaly s rouwi hrabat s postele. S Nordem, který už byl vzhůru delší dobu, jsme si dali snídaňo-svačinu, kousek tropické šíši, zahráli si deskovku Citadelu, jen tak tak objednali pizzu k obědu a už jsme museli vyjet na nádraží. Chvíli po čtvrté už jsme s rouwi seděly zase ve vlaku tentokrát směr Praha, odkud mě ještě čekala cesta do Plzně. Původně jsem měla do Plzně jet také vlakem, rouwi na to koupila speciální jízdenku, mě ale dvě hodiny ve vlaku nelákaly a tak jsem se s mužem přes smsky dohodla, že mě vyzvedne na hlaváku, hodinu se spolu projedem po Praze a pak dojedu do Plzně jako obyčejně, totiž Agencíčem v deset. Za celý víkend jsem byla několikrát za své zuřivé smskování s mužem počastována nadávkou "zamilované telátko" (wtf rouwi?), což mě tedy dosti uráží ještě teď. xD Víkend jsem si ale děsně užila a kdyby už někdo chytrý konečně vynalezl teleport, aby chudák elf nemusel trčet šest hodin někde na cestách, objevovala bych se v Ostravě častěji.

4 komentáře:

  1. Hele "zamilované" je hezké slovo a "telátko" je naše rodinná láskyplná nadávka! Láskyplnější už by bylo jen "parchant" a to se na tebe nehodí XP
    Jinak super report ^_^
    rouwi

    OdpovědětVymazat
  2. rouwinko já vím, že je to myšleno hezky xD
    Já si jen chtěla postěžovat... xD

    OdpovědětVymazat
  3. mne se to ale nelíbí xD necítím se jako telátko xP

    OdpovědětVymazat
  4. Ó :D..dneska jsme zrovna ze školou byli v zoo /taky v ostravě/:D..dvě holky ze třídy hodily jednoho bílýho páva :D..bože..ten byl nádhernej :3..

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...